Månadsbrev December 2022

Månadsbrev december 2022 Akademiska sjukhusets pensionärsklubb


                              Från himlen alla änglar

                              de såg de karga åkrarna

                              utan löv eller blommor

                              och de läser i barns hjärtan

                              som älskar vita saker.

                              De skakade sina vingar trötta på att flyga

                              och sedan sjönk det lätt

                              den blommiga snön.

Umberto Saba, Triesteförfattaren föreställer sig i denna text hur de kom till jorden för första gången snöflingorna.

 

Vi vet inte mycket av vad som händer däruppe hos änglarna, men det sägs att de vakar över oss. Mina banbarns farfar finns nu i himlen och lilla Lukas sa: ”farfar sitter vid månen, men tänk om han släpper taget där och kommer ner igen!”  Glittrande barnaögon som ser upp mot himlen och jag måste le.

 

Snart kommer ett nytt år, med nytt hopp, nya löften, nya möjligheter. Vi behöver lämna det gamla bakom oss och bara spara det fina, det som vi lagt i minnesboxen. De minnen vi behöver hämta kraft ifrån.

 

Året som gott har vi haft flera intressanta föreläsningar: ”behandlingsframgångar vid kolorektal cancer”, ”Om missbruk och äldre”, ”Sjukhusdirektören berättade om verksamheten”, ”Kan vi lära oss om krokodilen också” (hörsel), ”Visning av 100-huset”, ”ögonsjukdomar”, ”logopedi”. Besök på Medicinhistoriska museet och Hallwyllska palatset i Stockholm. Promenader och bokklubb har fortsatt. Vi avslutade med ett trevligt Luciafirande i Psykiatrins hus.

Ett gediget program som vi i styrelsen tagit fram genom att diskutera vad som kunde vara av intresse. Några tips har vi fått och vi välkomnar flera förslag.

 

Torsdagar kl.10.00 promenerar vi ifrån Svandammen. Promenaderna startade i samband med pandemin och har sedan blivit ett populärt tillfälle att träffas och få upp flåset lite. Vi vill påminna om detta till de som inte varit med. Om ni bor utanför stan, så starta gärna egna promenadgrupper.

 

 Vi i styrelsen tackar för året som gott och önskar er alla en riktigt fin julhelg och på återseende 2023 med nya krafter!


Styrelsen genom

Britta Ivarsson Possnert

 

Ordförande Karin Norlen

Vice ordförande Anders Fallgren

Sekreterare Laila Olsen Fallgren

Kassör Lars Ramström

Ledamot Gudmar Lundqvist

Ledamot Marie-Louise Aarflot

Ledamot Karin Willerström

Ledamot Monica Eriksson

Ledamot Britta Ivarsson Possnert