2022 03 April

    Månadsbrev April 2022 Akademiska sjukhusets pensionärsklubb

 

Aprilväder, det betyder snabba temperaturförändringar, byiga vindar, snö och hagel. Det ostadiga vädret är typiskt för april, men solen står högt på himlen under april vilket gör att det även kan bli riktigt varmt. Rekorden för månaden är omkring 25 grader, med en del undantag i söder och i norr.

Vädrets makter styr vi inte över. Pandemin är så gott som förbi, och där hade vi till viss del makt genom vaccination och avstånd, men pandemin skördade ändå offer.

För fem veckor sedan startade ett krig som vi absolut inte har någon makt över. Tusentals drabbas och vi kan nästan bara se på de hemska, verkliga bilderna på TV. Vi skänker pengar och tårar och tankar. Men ett helt folk har förlorat sina hem och anhöriga, sitt land. Det tänker jag på när jag sitter i soffan, mätt efter middagen och med en varm filt om mig, och maken bredvid. Ledsen, men tacksam.

 

Livet måste fortsätta, och det fortsätter. Och vi kan fortsätta tro på en framtid, ta hand om oss själva och varandra.

 

 Torsdag 24 mars, hade vi årsmöte i pensionärsklubben i Grönwallsalen. 26 medlemmar deltog. Efter årsmötesförhandlingarna bjöds på tårta och kaffe. Sjukhusdirektör Marianne van Rooijen föreläste avslutningsvis om utmaningar och möjligheter för Akademiska sjukhuset. För mer information se hemsidan.

 

Presentkort till stadsteatern kan fortfarande köpas via oss. Ett kort med värde: 320 kr köps för 200 kr. Ni får köpa hur många som helst och de gäller till och med sista juni. Passa på! Många bra pjäser just nu! Sms till Karin: 070-3739212

 

Fredag 22 april kl.14.00 föreläser professor Helge Rask- Andersen i Hedstranssalen. Föreläsningen handlar om framsteg inom hörselforskningen. Kan vi lära oss av krokodilen också?

Anmälan till Anders Fallgren om deltagande till föreläsningen och till kaffe om så önskas. Kaffe serveras till en kostnad av 20 kr.

 

Promenaderna fortsätter på torsdagar kl.10.00. De utgår ifrån Pumphuset vid Svandammen. Det finns inget dåligt väder...

resten vet ni.

 

Bokcirkeln fortsätter på Storgatan 11, Uppsala, rum 12. Vi träffas varannan tisdag kl.13-15. Nästa träff är 19 april.

Obs! Vi har två lediga platser! Först till kvarn! Anmäl dig till Margareta Björling tel: 018-212447, 073-6810772.


Finns intresse för visning av 100/101-huset i maj? Kontakta Karin Norlén i så fall! Unikt och har varit uppskattat, men vi måste veta så fort som möjligt för att kunna boka!

 

Ni ser väl att påskliljorna kommer under den kalla snön? Värmen bryter igenom och smälter det kalla. Hoppet finns.

 

Vi hälsar våran nya styrelsemedlem: Monika Eriksson, hjärtligt välkommen till oss!

 

Styrelsen genom

Britta Ivarsson Possnert

 

Karin Norlen Ordföranden

Anders Fallgren vice ordförande

Lars Ramström kassör

Laila Olsen Fallgren sekreterare

Britta Ivarsson Possnert ledamot

Marie-Louise Aarflot ledamot

Karin Willerström ledamot

Gudmar Lundqvist ledamot

Monika Eriksson ledamot