2021januari månadsbrev

Månadsbrev januari 2021 Akademiska sjukhusets pensionärsklubb.


”Släpp det senaste året i det tysta vakuumet av det förflutna. Låt det gå, för det var ofullständigt och gudskelov kan vi släppa det nu.” (Brooks Atkinson)

Ser ni ljuset i träden? Det finns hopp! Det känns viktigare än någonsin att släppa det gamla året och se fram emot ett nytt år. Allting kan bara bli bättre. ”Ropen skalla, daghem åt alla”, hördes på 70-talets demonstrationer. Idag lyder det: ”Ropen skalla, vaccin åt alla!” Förmodligen behöver vi inte demonstrera för det, vi kommer alla att få det. Tills dess är det ännu viktigare att vi fortsätter att hålla avstånd och undvika köpcentrum vare sig man är politiker eller bara pensionär.


Vi i pensionärsklubben fortsätter på grund av pandemin, att ha zoom-möten en gång i månaden. Där diskuterar vi olika tänkbara aktiviteter. Tyvärr ser det dock ut som att vårens aktiviteter också är inställda.


Men vi fortsätter att ha Zoom-föreläsningar som hålls av tidigare kollegor inom Akademiska sjukhuset. Om ni inte provat zoom tidigare, så är det ett tillfälle nu. När föreläsningen ska äga rum, finns en länk där du enkelt kan klicka dig fram till föreläsningen. Alla föreläsningar som ägt rum, kan ses i efterhand om föreläsaren accepterat det.


Gå in på hemsidan: https://aspension.se/.


Tidigare föreläsningar: Stefan James (Hjärtinfarkt), Kerstin Berg Johannesson (Ensamhet, äldre och covid-19) och Ulf Hanson (Diabetes och graviditet).


Kommande zoom-föreläsning: 2021-01-21, Susanna Tuvemo Johnson föreläser om ”Fysisk aktivitet och andra levnadsvanor, kan förhindra fallolyckor hos äldre?”


Det är viktigt att röra på sig och kanske det är ett av dina nyårslöften. Nu är jag själv inte så mycket för nyårslöften, då de oftast bryts och man bara blir nedstämd av det. Men det kan vara bra att ha som mål att må bättre och då kanske rörelse och sundare mat ingår. Vi blir stelare med åldern och då är det ännu viktigare att vi rör på oss. Vardagsmotion, gå en runda varje dag även om det bara är utanför huset. Vi i pensionärsklubben träffas varje torsdag klockan 10.00 vid Svandammen och går utmed Fyrisån cirka fyra kilometer. Ta gärna med något varmt att dricka, så fikar vi när vi gått halvvägs. Du behöver inte anmäla dig och någon från styrelsen är med varje gång. Om du måste åka kommunalt, gör inte det! Ta en promenad samma tid där du bor istället.


Nu vill vi i styrelsen önska er att fint, friskt nytt år 2021!


Hör gärna av er om ni undrar över något eller om ni har förslag på föreläsningar eller aktiviteter!

Håll avstånd, håll ut och ta hand om er!


Styrelsen genom Britta Ivarsson Possnert


Ordförande: Anders Fallgren, andersfallgren@hotmail.com

Vice ordförande: Karin Norlen, karinnorlen2@gmail.com

Sekreterare: Laila Olsen Fallgren, lailaofallgren@hotmail.com


PS: Zoom-möten innebär att vi med hjälp av dator eller smartphone, kopplar upp oss och kan se och höra varandra, föreläsaren kan även visa bilder. DS.