2021 Månadsbrev jan.


         Månadsbrev Januari 2022 Akademiska sjukhusets pensionärsklubb

Januari, nytt år, nya löften, nya mål, ny början, nya illusioner och förhoppningar, det här året mer än någonsin. Jag älskar den här bilden. Marschaller tända i form av ett hjärta i den kalla snön, för barns rättigheter ett år i Leksand. Värme och hopp i kylan.

 

Årets dörrar öppnas, som språkens,

Mot det okända.

Igår kväll sa du till mig: morgon

vissa tecken måste spåras,

rita ett landskap, väva en tomt

på dubbelsidan av tidningen och av dagen.

Imorgon måste vi uppfinna,

om igen,

verkligheten i denna värld.

 

(Utdrag ur dikten Januari först av Octavio Paz)

 

Vi måste uppfinna en ny verklighet på det nya året. Vi måste kasta bort det gamla som gjorde ont, det som försökte söndra oss och vårt sociala liv. Nu behöver vi inge oss med hopp och för det måste vi alla anstränga oss. Ta med de positiva mötena kring jul och nyår och bygg vidare, men bygg klokt. Vi har fortfarande en pandemi och den nya: ”Om-ni-kom”, som jag döpt den till försöker utplåna det sista av vårt hopp. Låt den inte lyckas! Vaccinera dig och håll avstånd, så vi vinner och får en frisk vår!

 

Torsdagar kl.10.00 fortsätter promenadgruppen ifrån Svandammen. Det är ett sätt att hålla sig frisk.

 

Teaternytt: Nu gäller nya regler för teaterbesök. Covidpass och legitimation för alla besökare över 18 år. Vi från pensionärsföreningen ordnar inga teaterbesök under första halvan av året på grund av pandemin. Men den som vill kan naturligtvis gå på eget initiativ. Dessutom har vi nu ett erbjudande.

Du kan köpa presentkort för 200 kr via oss som är värda 320 kr! Presentkortet gäller till 30/6 2022. Kontakta i så fall Karin Norlen med ett sms: 070-3739212. Missa inte detta erbjudande, vi har bara 38 stycken!

 

Tisdagen den 1/2 kl.16.30-18.00  är vi inbjudna av medicinska seniorer att delta via en zoomföreläsning. Professor Bengt Glimelius håller föredrag om ”Behandlingsframgångar vid kolorektal cancer.”

 

Onsdagen den 26/1 kl.13.00 – 15.00, fortsätter bokcirkeln på Storgatan 11. Ledare är Margareta Björling. Hon nås på telefonnummer: 018- 212447 eller 073-6810772. För tillfället finns 8 deltagare. Om du är intresserad kontakta Margareta.

I skrivandes stund är lokalen på Storgatan stängd på grund av pandemin. Information via Margareta.

 

 

I februari kommer Överläkare Tobias Eriksson och föreläser om äldre och beroende. Aktuellt datum och tid återkommer vi med. Du kan alltid gå in på våran hemsida för uppdateringar!

 

 

Vi tror och hoppas att vi ska kunna träffas och umgås framåt våren. Om vi får våra ovaccinerade vänner och bekanta att vaccinera sig, så får vi nog snart bukt med pandemin.

 

Tipsa gärna pensionerade fd kollegor inom Akademiska om våran pensionärsklubb! Och kom gärna med tips om aktiviteter!

 

Ha en fin januari, februari, så hörs och ses vi snart!

 

Styrelsen genom

Britta Ivarsson Possnert

 

 

Ordförande Karin Norlen

Vice ordförande Anders Fallgren

Kassör Lars Ramström

Sekreterare Laila Olsen Fallgren

Ledamot Gudmar Lundqvist

Ledamot Marie-Louise Aarflot

Ledamot Britta Ivarsson Possnert

Ledamot Karin Willerström

Ledamot Vakans