2021 feb månadsbrev

Vi minns alla sportloven när vi planerade för någon sportslig aktivitet för barnen. Barnen lediga från skola och vi lediga ifrån jobb. Å, vad jag saknar sportloven! Att fylla pauser med aktivitet. Det är bara det att som det är nu med Corona som härjar i världen så är alla dagar satt i paus-läge. Vi gör vad vi kan för att fylla dagarna. Varför saknar jag sportlovet, jo för att det kändes så bra med ledighet från jobb och skola.


Det jag saknade mest när jag blev pensionär, det var fredag eftermiddag. Den där uppsluppna stämningen på jobbet, planer inför helgen. En ledighet som man längtade efter. Det vill säga när jag jobbade i öppenvården. I slutenvården handlade det också om ledig helg. Jag saknade helgerna, sport och påsklov och semester. Som pensionär är det lördag hela veckan. Låter ju inte så dumt, men det är bra att göra skillnad för njutningens skull. Långt tillbaks på Ulleråker minns jag hur vi hämtade blommor till avdelningen på fredagar ifrån växthuset på området. Det blev helg! Förstår helt plötsligt Pippi Långstrump som ville börja skolan för att få sommarlov.


Nu är det februarilov och jag utmanar alla pensionärer att göra skillnad i en vecka. Promenad valfri sträcka varje dag i sju dagar. Och då vill jag påminna om att torsdagspromenaderna kl.10.00 med start ifrån Svandammen fortsätter. Alla är välkomna och någon från styrelsen är med.


Vi i styrelsen fortsätter att ha våra möten via zoom, men inte på lördagar! Det är viktigt att göra helg fast man är pensionär. Planera en god middag, köpa hem tulpaner.


Gå gärna in på https://aspension.se/, våran hemsida för information om de zoom-föreläsningar vi haft. De flesta kan man se i efterhand. Så vill vi påminna om kommande zoom-föreläsningar:


9/2 kl.16.00 Göran Stiernstedt föreläser om corona kommissionens delrapport rörande vården av de äldre. Christina Mörk rapporterar ”från golvet”.

11/2 kl.14.00 Jan Wahlberg och Christina Andreasson om transplantation och organdonation.

Båda dessa föreläsningar sker tillsammans med UMS (Uppsala Medicinska Seniorer).

Länk till föreläsningarna får ni av Anders Fallgren.


19/3 kl.14.00, årsmöte för Akademiska sjukhusets pensionärsklubb.

Kl.14.30, direkt efter mötet föreläser Marta Fallgren om vad miljöenheten i regionen gör.


Hör gärna av er om ni är intresserade av att engagera er på något vis, i styrelsen eller genom tips på föreläsningar. Och om ni fortfarande är osäkra på zoom, kontakta Anders Fallgren och få hjälp. Vi vet att zoom säkert blir vårat verktyg en längre tid framöver så vi behöver lära oss.


Ha nu ett fint sportlov, så hörs vi i mars. Glöm inte att ringa en vän och fortsätt med fysiskt avstånd

tills vi fått vaccin!


Styrelsen genom Britta Ivarsson Possnert


Ordförande: Anders Fallgren, andersfallgren@hotmail.com

Vice ordförande: Karin Norlen, karinnorlen2@gmail.com

Sekreterare: Laila Olsen Fallgren, lailaofallgren@hotmail.com