2021 april månadsbrev

             Månadsbrev april 2021 Akademiska sjukhusets pensionärsklubb.

 

                                         ”Intet är som väntanstider,

                                            vårflodsveckor, knoppningstider,

                                           ingen maj en dager sprider

                                           som den klarnande april.”


Erik Axel Karlfeldt verkar för sin del vilja polemisera mot de idylliska beskrivningarna av maj i en av sina mest parafraserade dikter.

April är årets fjärde månad i den gregorianska kalendern och har 30 dagar. Den innehåller årets 91:a till 120:e dag. Namnet kommer troligen av latinets april-is, en avledning av aperire, `öppna`. Betydelsen härstammar sannolikt från att jorden öppnar sig när växter börjar gro. (Wikipedia).

Vi ser fram emot att världen öppnar upp igen så att vi kan umgås som vi gjorde för ett år sedan. Träffas över en fika, krama ett barnbarn, hälsa på en gammal släkting, göra en resa, gå på en konsert, bara hålla någon i handen. Det är viktig att ha hoppet kvar och längtan att inte låta tiden äta upp den. Vi måste finnas för varandra.

 

19/3 kl.14.00 hade vi årsmöte via zoom. 11 deltagare, varav nuvarande styrelsemedlemmar och nya medlemmar deltog. Anders Fallgren avgick som ordförande efter fyra år och vi tackar honom för hans arbete! Karin Norlen tar över efter honom och vi välkomnar henne! De nya medlemmarna valdes in och ett konstituerande möte hölls efter årsmötet. Protokoll finns på hemsidan.

 

19/3 kl.14.45 föreläste Marta Fallgren från Miljöenheten. Vad kommunen gör för miljön. Mycket intressant! Föreläsningen finns att se i efterhand på hemsidan: https://aspension.

 

Alla tidigare zoom-föreläsningar finns att se på hemsidan. Vi hoppas på att kunna presentera flera under våren, då det är fortsatta restriktioner på grund av corona. Ni får gärna komma med tips på föreläsningar. Styrelsen sammanträder också fortsättningsvis en gång i månaden via zoom.

Tidigare aktiviteter som teater, resor och modevisning är pausat tills vidare.

Men promenaderna fortsätter! Med utökad sträcka!

 

Kl.10.00 torsdag, Svandammen promenad med fika.

Kl.10.00 torsdag , långbänken Gottsunda promenad för boende Sunnersta/ Gottsunda (nytt). Britta.

(Gottsunda uppehåll påskveckan, Britta) Medtag gärna fika!

 

Vi i styrelsen tackar alla som deltog i årsmötet och hälsar de nya styrelsedeltagarna välkomna, och hoppas att vi kan få till ett fysiskt möte inom en snar framtid!

Håll i, håll ut och håll hoppet uppe! Fira påsk ät ett ägg eller två, ring en vän, skicka ett kort och ta en promenad så ses vi snart!

Styrelsen genom Britta Ivarsson Possnert